Home Toepassingen Dakkoepels

Dakkoepels

Dakkoepels spelen een cruciale rol in de temperatuurregeling van uw gebouw, maar ze kunnen ook de belangrijkste bron van warmte zijn. Gedurende de dag laten ze het aangename zonlicht binnen, maar ze laten ook de hete infrarode stralen door. Het resultaat? Een gebouw dat opwarmt, waardoor het in de zomer onaangenaam warm kan worden. Gelukkig bieden onze zonnereflecterende coatings een doeltreffende oplossing om uw pand koel te houden, terwijl u nog steeds kunt genieten van het welkome zonlicht.

Onze coatings zijn ontworpen om zich perfect te hechten aan diverse oppervlakken, waaronder polyester, glas, polycarbonaat en polyacrylaat. Of u nu een lichtkoepel, verandadak, serredak of magazijn lichtstraat heeft, onze zonwerende coating kan uw gebouw aanzienlijk verkoelen en het binnenklimaat aangenamer maken.

De magie van onze zonnereflecterende coatings schuilt in de pigmenten die ze bevatten. Deze pigmenten zijn zo ontworpen dat ze warmtestraling weerkaatsen, waardoor de opwarming van uw gebouw wordt verminderd. Hierdoor kunt u de keuze maken tussen veel natuurlijk licht in uw gebouw laten binnenkomen of juist de blootstelling aan zonlicht verminderen om oververhitting te voorkomen. We begrijpen dat elke situatie anders is en hebben daarom drie verschillende versies van onze coatings ontwikkeld, elk met hun eigen unieke kwaliteiten.

Welke oplossingen zijn er voor dakkoepels?

Onze eerste versie van de zonwerende coating is ideaal voor diegenen die willen genieten van veel zonlicht, maar ook de hitte willen verminderen. Deze coating biedt een uitstekende balans tussen lichtdoorlating en warmteweerkaatsing.

Voor situaties waarin het verminderen van de hitteprioriteit heeft, bieden we een tweede versie. Deze coating maximaliseert de warmteweerkaatsing en minimaliseert de lichtdoorlating, waardoor een aangename koelte wordt behouden.

Tenslotte hebben we een derde versie die zich richt op optimale lichtinval terwijl de warmteweerkaatsing wordt gemaximaliseerd. Deze versie is perfect voor gebouwen waar veel daglicht essentieel is, maar oververhitting ongewenst is. En met het juiste onderhoud verlies je geen rendement. 

Kortom, onze zonnereflecterende coatings bieden de perfecte oplossing om de warmte die via dakkoepels binnenkomt, te reguleren en uw gebouw koel te houden. Of u nu wilt genieten van natuurlijk licht of oververhitting wilt voorkomen, wij hebben de juiste coating voor uw specifieke behoeften. Laat uw gebouw aangenaam koel blijven, zelfs op de warmste dagen.

De coating reflecteert de IR infraroodstralen wat resulteert in een totaal geweerde zonne-energie van 57%!
Met onze rekentool berekenen we uw besparing en terugverdientijd op uw situatie.